< inapoi la Stiri

Două agenții din România sunt nominalizate la IAB MIXX Awards Europe

logo@2xcd

București, 04 mai 2017 – Competiția internațională de marketing digital și interactiv și-a anunțat nominalizații și suntem mândri că două agenții din România se regăsesc pe lista scurtă: V8 Interactive și First Content Studio au șansa de câștiga premii la MIXX Awards Europe. Câștigătorii vor fi anunțați pe 23 mai 2017 în cadrul conferinței Interact din Amsterdam.

Finaliștii MIXX Awards Europe au oportunitatea de a fi recunoscuți la nivel internațional în industria de marketing pentru contribuția pe care au făcut-o în domeniul digital și interactive. Campaniile premiate vor fi promovate și prezentate ca studii de bună practică, pentru a inspira alte companii în ceea ce privește abordarea și tehnicile potrivite pentru a dezvolta o campanie de marketing digital, precum și de a fi în rând cu trendurile din acest domeniu.

V8 Interactive a fost nominalizată la categoria Video Advertising pentru campania Give Beautifully realizată pentru Stella Artois, campanie laureata si in cadrul IAB MIXX Awards Romania in anul 2016 – mai multe detalii aici. First Content Studio a câștigat marele premiu la IAB MIXX Awards România 2016 în categoria Best Content Marketing Project și a fost nominalizată la IAB MIXX Awards Europe în aceeași categorie pentru campania Eu sunt 12 realizată pentru Bergenbier – mai multe detalii aici.

Înscrierea în cadrul IAB MIXX Awards Europe face parte din pachetul de beneficii pe care îl au agențiile din România ce sunt premiate la IAB MIXX Awards România – etapa locală a competiției.  Agențiile vor fi evaluate de un juriu format din marketeri, executivi din agenții de digital dar și consultanți independenți sunt pregătiți să evalueze și să premieze inovația, creativitatea și eficiența campaniilor de marketing online autohtone desfășurate în perioada mai 2016 – aprilie 2017.

Lista completă a juriului este disponibilă pe http://www.mixxawards.ro/jury/

Anul acesta, in concursul national IAB MIXX Awards Romania, au fost validate inscrierile a 12 agentii (atat digitale cat si media, independente sau parte a grupurilor internationale). Cele mai disputate categorii sunt: Best Content Marketing Project, Best Digital PR Campaign, Most Experimental & Innovative si Best Interactive Experience – evidentiind astfel si evolutia industriei de publicitate online. Gala IAB MIXX Awards va avea loc pe 15 iunie, sub forma unui eveniment special găzduit în cadrul ICEEFest, cel mai mare festival de internet și new media din Europa Centrală și de Est.

 

Parteneri IAB MIXX Awards: ICEEFest, Belle Maison SPA, Douglas

Parteneri media: Pagina de Media, Wall-Street, IQAds, Ctrl-D

 

Despre MIXX Awards

IAB MIXX Awards este o competiție internațională, care celebrează cele mai creative și de impact campanii de publicitate din mediul online. Premiile MIXX Awards sunt organizate de reprezentanții locali ai IAB (Interactive Advertising Bureau) și au loc anual în țări precum SUA, Italia, Belgia, Turcia, Polonia, Serbia, Suedia, Rusia etc, fiind considerate pe plan international unele dintre cele mai importante distinctii ale publicitatii online. Asociatia IAB Romania deruleaza evenimentul IAB MIXX Awards incepand cu anul 2012 – fiind singurul concurs din Romania derulat strict la nivel de industrie, fara scop comercial si avand recunoastere internationala. Structura si formatul evenimentului sunt sub licenta IAB US – desfasurandu-se sub aceleasi criterii la nivel international. Prin intermediul competitiei IAB MIXX Awards, Asociatia IAB si-a propus recunoasterea si promovarea celor mai creative lucrari in domeniul publicitatii online, utilizarea cat mai creativa si inovatoare a canalelor digitale existente pentru atingerea obiectivelor marcilor si advertiserilor si dezvoltarea creativitatii proiectelor digitale. Specialistii implicati in cele 6 editii ale competitiei derulate pana acum sunt profesionisti cu peste 10 ani experienta in agentii de publicitate, departamente de marketing ale unora dintre cele mai mari companii locale si internationale; de asemenea, juriul este format atat din specialisti locali cat si internationali de renume. Criteriile de jurizare pun accent atat pe eficienta campaniilor cat si pe creativitate. Premiile IAB MIXX Awards reprezintă un pas important pentru industria de advertising digital din România, pentru că încurajează și răsplătesc excelența în utilizarea mediului online ca instrument de comunicare și în crearea unor branduri digitale puternice. Agentii castigatoare a unuia sau mai multor trofee MIXX Awards la nivel local si mondial, de-a lungul timpului! (si care s-au si laudat cu ele): AKQA, We are Social, Mindshare Worldwide, Geometry Global, Digital Star, Interactions, BBDO, Leo Burnett, Digitas, Wundermann, Isobar, R/GA, Droga5, MEC Global, Starcom Mediavest, Razorfish, Young&Rubicam si altele.

 

Interactive Advertising Bureau (IAB) România face parte din reputata rețea internațională IAB, cu 44 de reprezentanțe în toată lumea și o reprezentanță la nivel regional în Bruxelles. Misiunea rețelei IAB este de a-și susține membrii în a deveni lideri digitali la nivel global.

IAB România este asociaţia industriei de marketing şi publicitate online din România, membru al reţelei IAB Europe. Fondată în 2006, reuneşte în prezent agenţii de publicitate, regii de media, publisheri autohtoni şi companii prestatoare de servicii dedicate industriei de publicitate online. Este o asociaţie profesională, fără scop lucrativ, neguvernamentală, apolitică şi autonomă, care îşi propune să protejeze şi să promoveze interesele profesionale şi investiţiile realizate pe piaţa de publicitate online din România pentru a susţine dezvoltarea acestui mediu şi pentru a facilita accesul la resurse pentru cei care activează în acest domeniu. În plus, IAB România îşi propune să elaboreze standarde ale industriei de publicitate online şi să creeze cadrul pentru autoreglementare.