Bucuresti, 10 martie 2010 – Orange Romania(www.orange.ro) a devenit membru cu drepturi depline al Asociatiei IAB Romania (www.iab-romania.ro), asociatia industriei de publicitate online din Romania, iar IAB Romania devine partener al evenimentului Online MeetUp, organizat de Orange Romania.

Orange Romania va avea acces, ca membru al Asociatiei, la toate studiile derulate de IAB in Romania, precum si de studiile derulate de IAB Europe la nivel european pentru tarile membre ale organizatiei, va beneficia de reducerile oferite de IAB Romania la evenimente de industrie nationale si internationale, precum si la servicii premium IAB precum marca de incredere si se va putea implica in activitati de industrie cu initiative proprii sau in cadrul grupurilor de lucru ale IAB Romania, va putea candida la pozitii de conducere in cadrul Asociatiei din Romania sau din Europa.
“Este un semn de maturitate a pietei ca un mare operator de telecom, reprezentant al industriei care a avut in prima parte a anului trecut cel mai mare volum de publicitate online, si in acelasi timp o companie foarte activa online, vrea sa contribuie la cresterea acestei industrii”, a declarat Cristi Petriceanu, presedinte al Asociatiei IAB Romania.
In acelasi timp IAB Romania devine partener al Orange Romania pentru evenimentului periodic Online MeetUp, organizat de Orange Romania, in cadrul caruia specialisti din plan international discuta cu reprezentantii industriei online din Romania pe teme de marketing online.
IAB Romania va sprijini Orange Romania in comunicarea evenimentului Online MeetUp si in dezvoltarea continutului pentru editiile viitoare ale evenimentului.
«Domeniul online a devenit strategic pentru Orange Romania.  Ne dorim ca Orange sa devina un jucator important in online-ul romanesc, iar parteneriatul cu IAB este inca inca o modalitate prin care ne implicam in comunitatea online si prin care ne reafirmam intentiile de a contribui la dezvoltarea industriei online romanesti», a declarat Andreea Beleneş, Online Division Manager Orange Romania.
Pentru alte informatii despre activitatea IAB Romania, vă invităm să ne contactaţi:
 Ioana Anescu, 0722.511.602
Secretar Executiv, Asociatia IAB Romania
ioana.anescu[at]iab-romania.ro
Ionut Oprea, 0721.614.964
Director Executiv Asociatia IAB Romania
ionut.oprea[at]iab-romania.ro
Despre IAB(Internet Advertising Bureau) Romania
Asociatia IAB Romania (www.iab-romania.ro) reuneste inca din anul 2006 cele mai importante companii din domeniul publicitatii pe internet: regii de media, agentii de publicitate, furnizori de servicii în domeniul publicitatii online si publisheri autohtoni, precum si clienti de publicitate online.
Asociatia IAB Romania este o asociatie profesionala, fara scop lucrativ, neguvernamentala, apolitica si  autonoma, care sustine cu activitati proprii cresterea industriei de  publicitate online din Romania in ansamblul ei, sa elaboreaza standarde si bune practici, construind in acest fel un cadru  pentru autoreglementarea acesteia. Asociatia IAB Romania este membru al asociatiei IAB Europe (www.iabeurope.eu), participand ca membru fondator la reconfigurarea acestei asociatii in 2008.
Despre Orange Romania
Orange este lider de piaţă în România cu 10.995.000 de clienţi şi venituri de 1,055 miliarde de euro in 2009. Orange este parte a grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 190 de milioane de clienţi pe cinci continente.
Orange România se remarcă prin acoperirea extinsă a reţelei şi performanţe excelente în serviciile de asistenţă oferite clienţilor. Orange înseamnă dorinţa de a crea un viitor mai bun şi de a oferi o experienţă de comunicare cât mai simplă şi mai intuitivă. Orange înseamnă mai mult decât tehnologie, telefonie mobilă sau reţele GSM, este un brand creat pentru a facilita comunicarea între oameni şi a aduce valoare comunităţilor în care operează. Grupul France Telecom are o strategie de responsabilitate socială corporativă bine definită, prin care ne asigurăm că activitatea noastră se desfăşoară într-o manieră responsabilă.
Mai multe informaţii puteţi sunt disponibile la adresa www.orange.ro.