IAB MIXX Awards, una dintre cele mai  prestigioase competiții anuale de advertising digital din întreaga lume, recunoaște și premiază cele mai bune campanii din mediul digital românesc, încurajând inovația în construcția și comunicarea brandurilor în mediul online. Inscrierea campaniilor la cea de-a 3a editie locala se face online la www.mixxawards.ro pana pe 31 mai 2014.

București, 5 mai 2014 – S-au deschis inscrierile pentru cea de-a 3 a ediţie a Premiilor IAB MIXX Awards, iar campaniile pot fi înscrise în concurs până pe data de 31 Mai.  Înscrierile se fac prin intermediul platformei online www.mixxawards.ro. Festivitatea de premiere a etapei naționale a acestei competiții internaționale care recunoaște și răsplătește cele mai bune campanii digitale ale anului va avea loc pe data de 12 iunie, în cadrul conferinței regionale de comunicare digitală ICEEfest, la Grand Cinema Digiplex Băneasa – Epika Hall.

“Anunţăm cu plăcere înscrierile pentru cea de-a 3 ediţie a MIXX Awards România, ediţie la care îl vom avea alături de noi pe domnul David Doty, Executive Vice President & CMO al IAB US, atât ca invitat special la Gala MIXX Awards cât şi ca preşedinte onorific al juriului. Organizarea ediţiei locale a MIXX Awards aduce industriei româneşti de publicitate digitală un beneficiu de imagine pe plan internaţional aşadar încurajăm cât mai multe agenţii şi companii să participe la MIXX Awards pentru a contribui la promovarea publicităţii digitale autohtone”, a declarat Ioana Anescu, Director Executiv, IAB Romania

Competiția este una complexă, iar jurizarea se va face pe baza unor criterii extinse, proiectele înscrise în competiție fiind punctate pentru strategie, creativitatea ideii, dar și pentru execuție, implementare și rezultate, atât din punct de vedere al vizibilității, cât și în ceea ce privește eficientizarea bugetului investit. În urma procesului de jurizare, fiecare participant va primi un raport personalizat cu observaţiile juriului.

Câștigătorii premiilor IAB MIXX Awards vor fi nominalizați automat pentru  IAB MIXX Award Europe și IAB MIXX Awards US, participarea la această etapă națională oferindu-le astfel șansa recunoașterii pe plan mondial a campaniilor lor digitale pentru care au fost premiați pe plan local.

Premiile IAB MIXX se acordă pentru 10 categorii de concurs, după cum urmează:

Brand Awareness and Positioning (campanii cu obiectiv de creștere a notorietății unui brand sau unor atribute de brand)
Direct Response & Lead Generation (promoții sau campanii dedicate care au avut rezultate remarcabile în privința răspunsurilor directe sau achiziției de clienți noi)
Best Brand/Product Launch (campanii dedicate lansării pe piață a unui nou produs, brand sau serviciu)
Experimental and Innovative Campaign (campanii care au utilizat tactici revoluționare sau care s-au remarcat prin execuții neconvenționale)
Cross-Media Integration (campanii digitale care au extins experiența internauților pe mai multe medii de comunicare, fie ele online sau offline)
Branded Content, Blogging & PR Campaigns (websiteuri sau platforme care s-au remarcat prin conținutul dezvoltat în beneficiul unui brand sau campanii de PR și blogging)
Mobile App (aplicații, video adevertising mobil, publicitate în aplicații și alte dezvoltări dedicate mediului mobil)
Rich Media Display (execuții creative de advertising online, inclusiv bannere în toate formatele existente)
Best Social Media Apps (aplicații care s-au remarcat prin implicarea utilizatorilor într-o experiență de brand pe platformele sociale)
Best Digital MIXX Award of the Year (campania digitală a anului care s-a remarcat prin inovație)

Mai multe detalii despre Premiile MIXX Awards din acest an, despre categorii și criterii, taxa de inscriere si eligibilitate dar și despre câștigătorii de anul trecut, aflați de aici: www.mixxawards.ro

Despre IAB MIXX Awards
IAB MIXX AWARDS Romania se desfasoara sub licenta si standardele stabilite IAB US. Competitii similare au loc in mai multe tari ale lumii, printre care Belgia, Turcia, Polonia, Italia sau Spania.
Ceremonia IAB MIXX AWARDS United States va avea loc anul acesta in Octombrie la New York.