Echipa Madhouse a creat infograficul anual despre piata de publicitate pe dispozitive mobile din Ungaria si, in premiera, a realizat unul si despre piata din Romania.

8 septembrie 2015, Budapesta  De curand, Madhouse a dat publicitatii infograficul sau anual, insa de data aceasta nu s-au oprit doar la piata din Ungaria, ci, in urma deschiderii in anul trecut a unui birou in Bucuresti, au analizat si piata romaneasca.

Ratiunea aflata in spatele infograficului nu este doar aceea de a furniza informatii concrete dintr-un domeniu mai putin studiat si analizat, ci si aceea de a aduce la cunostinta publicului interesat importanta din ce in ce mai mare a publicitatii pe dispozitive mobile care a dus in ultima vreme la o crestere substantiala a bugetelor de publicitate in acest segment.

Pana la aceasta data nu exista o cantitate suficienta de informatie care sustina cele mai bune decizii ale media-plannerilor si ale profesionistilor din marketing, de unde si dorinta echipei Madhouse de a veni in ajutorul acestora cu date concrete. in plus, este si o modalitate buna de a documenta in timp prin „dovezi scrise” evolutia publicitatii pe mobile. „Lucram in mod sustinut pentru ca publicitatea pe dispozitive mobile sa devina o platforma de marketing cat mai apropiata de clientii nostri, context in care infograficul nostru anual este o componenta importanta a misiunii noastre asumate. in anul acesta ne-am extins aria de cercetare si am colectat o cantitate semnificativa de informatie si despre piata din Romania” a spus Gábor Brindza, un adevarat veteran in domeniul publicitatii pe mobile, care conduce de asemenea Madhouse.

Din infografic rezulta clar ca publicitatea pe dispozitive mobile isi dubleaza volumul de la an la an: astfel, in 2012 clientii de publicitate pe mobile au consumat 81.000 euro, iar in 2014 au ajuns la 335.000 euro. Un alt aspect interesant este acela ca 81% din utilizatori folosesc un smartphone simultan cu accesarea unui alt canal media.

http://madhouse.hu/wp-content/uploads/2015/11/infografika_RO_ro1.png

 

Despre Madhouse:

Madhouse este o companie independenta, specializata in publicitatea pe dispozitive mobile, cu birouri in Budapesta, Bucuresti, Praga si Bratislava si care serveste branduri majore din CEE. Concentrandu-se strict asupra platformelor mobile, echipa Madhouse foloseste cu precadere solutii inovatoare si tehnologii de ultima ora pentru a reusi implementarea cu mare acuratete a campaniilor, ceea ce conduce inevitabil la obtinerea unor rezultate remarcabile.

 

Anna Széll
Madhouse
Communications Manager
+36 30 525 3825
anna.szell@madhouse.hu