Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) a ales vineri, 15 decembrie trei reprezentanți în Consililul Director al Asociației.

Oana Cociașu, Managing partner Medic One, reprezentantul Lowe Group în RAC, va continua să conducă Romanian Advertising Council pentru următorii patru ani, din poziția de Președinte.

Mihaela Ungar, reprezentant KMG Rompetrol, de asemenea va contribui la dezvoltarea activității organismului de autoreglementare, din poziția de Vicepreședinte.

Gerald Filip Flintoacă, reprezentant PRISA în RAC, va continua să susțină etica în comunicarea comercială din poziția de membru în Board.

“Am fost plăcut surprinsă de susținerea plenară a colegilor mei; știu că această poziție înseamnă în același timp o mare responsabilitate, o activitate intensă, dar și foarte multe satisfacții.

Voi continua să dezvolt proiectele inițiate în RAC, asociație care acum, la cei 18 ani de la înființare, dovedește maturitate și capacitatea de a-și extinde acțiunile și de a trece la următorul nivel. În calitate de Președinte RAC, îmi propun să încurajez colaborarea cu toți membrii, să fructific experiența mandatului anterior și să formez conexiuni cât mai strânse cu partenerii și colaboratorii noștri locali sau internaționali”, afirmă Oana Cociașu, Președintele RAC pentru următorii patru ani.

În peste 18 ani de experiență în comunicarea medicală, Oana Cociașu a îmbinat cu succes medicina cu publicitatea. Un membru binecunoscut al comunității locale de publicitari, președinte al RAC (Consiliul Roman pentru Publicitate) din 2013 și deținătoarea unor prestigioase premii locale și internaționale alături de Lowe și Medic One, Oana a deschis calea dezvoltării sectorului de Comunicare Medicală pe piața locală, continuând să fie în avangarda abordărilor inovative din această arie foarte specializată. Oana este absolventa a Universității de Medicină și Farmacie din București, desăvârșindu-și specializarea în publicitate și comunicare medicală la New York, Frankfurt și Viena

În urma alegerilor de vineri, 15 decembrie, componența Consiliului Director al RAC este următoarea:

Oana Cociașu, Președinte RAC / reprezentant Medic One, Lowe Group;

Mihaela Ungar, Vicepreședinte RAC / reprezentant  KazMunayGas Rompetrol;

Oltea Belciuganu, Trezorier, Membru in Consiliul Director RAC / reprezentant CEC Bank;

Ecaterina Șafarica, Membru în Consiliul Director RAC / reprezentant Procter & Gamble;

Laurentiu Gheorghiu, Membru în Consiliul Director RAC / reprezentant PRO TV;

Gerald Filip – Flintoacă, Membru în Consiliul Director RAC / reprezentant PRISA;

Victor Dobre, Membru în Consiliul Director RAC / reprezentant IAA România.

—————————————————————————————————————————

Consiliul Român pentru Publicitate sau Romanian Advertising Council (RAC) este o organizație profesională, non-guvernamentală, non-profit și independentă. Obiectul de activitate al RAC este autoreglementarea în publicitate. Înființat în 1999, RAC numără azi peste 74 de membri: anunțători, agenții de publicitate, companii de media, organizații din industria publicității și membri onorifici.

Activitatea Consiliului Român pentru Publicitate se bazează pe Codul de Practică în comunicarea comercială, care are ca punct de plecare Codul ICC. Scopul acestui text este acela de a sprijini dezvoltarea unui mediu de afaceri decent și onest în România, prin asigurarea unei comunicări corecte, cinstite și decente față de consumator și industrie.

Consiliul Român pentru Publicitate este membru al European Advertising Standards Alliance (EASA) și membru fondator al International Council for Advertising Standards (ICAS).

Pentru mai multe informații despre RAC: www.rac.ro sau contactați Laura Frunzeti – Director Executiv RAC la email: laura.frunzeti@rac.ro , telefon 0722 621 613