București, 14 iulie 2020  – În cadrul acțiunilor de solidaritate ale industriei de marcom, Smart Adds anunță un nou serviciu de publicitate gratuită, în perioada pandemiei, pentru membrii IAB România.

În această perioadă, orice agenție – membru IAB Romania – poate derula pentru clienții săi campanii prin sistemul SmartTube, fără costuri. Acest lucru este posibil deoarece fondatorii SmartTube au decis să ajute clienții care au constrângeri bugetare să supraviețuiască prin publicitate în regim de avarie, doar pentru audiențele din București și Ilfov, bugetele fiind drastic reduse în această perioadă.

Smart Tube foloseste o tehnologie proprietară, prin care utilizatorii unei aplicații de tip telecomandă (intitulată Smart Genie) pot vedea reclame full-screen pe smart tv-ul controlat de aceasta aplicație. În plus, sistemul de publicitate pe Smart tv este auditat folosind un modul de tracking al adserverului AdOcean de la Gemius Romania, advertiserii mici și mijlocii având acum la dispoziție un nou canal de distribuire a mesajelor publicitare de tip video. 

În prezent, peste 73.000 utilizatori au instalat și folosesc aplicația Smart Genie (disponibilă doar pe Android), care permite inserarea de publicitate în regim full-screen, full HD, pe televizoarele Smart – Samsung și LG. Audiența canalului de publicitate SmartTube este în prezent de aproximativ 175.000 consumatori, din București și Ilfov, iar targetările, similar campaniilor de publicitate online, se pot face în funcție de sex, vârstă, sector/localitate, model de televizor, diagonala televizorului smart, model de telefon mobil, operator de cablu, operator de telefonie mobilă etc. 

Practic, această perioadă de gratuitate este una de grație, în care orice advertiser care dorește să-și facă vizibilitate pentru produse și servicii SMCG sau Business2Consumer poate avea un “share of voice” pe perioada verii, când comenzile de publicitate mai mici decât în restul anului, iar pandemia cu noul virus Covid-19 a afectat și mai tare sezonalitatea de vară a publicității.

Pentru a beneficia de campaniile gratuite, spoturile de 20 până la 30 de secunde HD trebuie derulate prin orice agenție membră IAB Romania, fără obligativitatea continuării campaniei în regim plătit după încheierea perioadei de grație.  Campaniile pot fi derulate doar în perioada 15 iulie – 31 august și pot avea o valoare maximă de 2000 Euro (la ratecard). Din considerente de spațiu, targetările suplimentare sunt disponibile doar pentru campaniile plătite.

Pentru mai multe detalii și pentru a realiza campanii media gratuite prin SmartTube, contactati:

SmartTube

Doru Panaitescu. Consultant

0747217766, www.smarttube.ro