16.12.2021 – În cadrul Galei Aniversare IAB MIXX Awards, transmisa live din Interbelic și prezentată de Andi Moisescu și Răzvan Exarhu, au fost anunțate campaniile câștigătoare ale ediției 2021. Marele premiu, Best Digital MIXX a fost adjudecat de campania The Guilt Gifts Puppetry dezvoltată de agenția Cheil Centrade pentru Asociația ANAIS

Cei 66 de membri ai juriului alături de Președintele Juriului – Mihnea Gheorghiu – Chief Creative Officer at Publicis Italy and Le Pub Amsterdam au analizat un numar record de 169 de înscrieri în cele 16 categorii de concurs, provenind de la 28 agentii, publisheri & ONG-uri. 

Campaniile câștigătoare ale IAB MIXX Awards 2021 sunt: 

Best Brand Advertising Campaign: 

Campania: The Courage Test – a Social Experiment

Client: Ursus

Agentie: Leo Burnett

Best Direct Response/Lead Generation Campaign: 

Campania: ENGIE doubles search visibility to a multi layered Google search

Client: ENGIE

Agentie: United Media

Best Video Advertising Campaign: 

Campania: The Online Park

Client: Telekom

Agentie: Leo Burnett

Best Offline Digitalisation Campaign:

Campania: Lay’s Smiles Campaign

Client: Pepsico

Agentie: Friends TBWA

Best Social Media Campaign: 

Campania: Romanian Hygge 

Client: storia.ro

Agentie: The Practice

Best Search Advertising Campaign: 

Campania: ForIT : +75% increase in revenues with +12% increase in ROAS

Client: ForIT

Agentie: Webdigital

Best Branded Content Campaign: 

Campania: The Guilt Gifts Puppetry

Client: ANAIS Association

Agentie: Cheil – Centrade

Best Native Advertising Campaign:  

Campania: Frumusete Fara Filtre

Client: Dove

Agentie: Ringier

Best Virtual and Augmented Reality Campaign: 

Campania: Crack the Code

Client: Netflix

Agentie: Tuio

Most Effective Campaign: 

Campania: Romanian Hygge 

Client: storia.ro

Agentie: The Practice

Best Integrated Advertising Campaign: 

Campania: The Online Park

Client: Telekom

Agentie: Leo Burnett

The Most Effective Use of Data:  

Campania: Samsung Galaxy S21 Launch

Client: Samsung Electronics

Agentie: Starcom

Best Influencer Marketing Campaign: 

Campania: Small Reasons to Celebrate

Client: Pepsi

Agentie: Kubis Interactive

Best Influencer Social Responsibility Campaign: 

Campania: Masa pentru doi (Table for two)

Client: Betano

Agentie: Oxygen Communication

Best Non-profit/Corporate Social Responsibility Campaign:  

Campania: The Guilt Gifts Puppetry

Client: ANAIS Association

Agentie: Cheil – Centrade

Best Product Innovation Campaign: 

Campania: Pepsi Fizz up Studios: The first Tik Tok challenge in real life

Client: Pepsi Romania

Agentie: Leo Burnett

Best MIXX Award:

Campania: The Guilt Gifts Puppetry

Client: ANAIS Association

Agentie: Cheil – Centrade

Am avut șansa de a lucra în mai multe piețe internaționale, atât în Europa cât și în Asia, și pot spune că piața locală are o deschidere uriașă către inovație. IAB MIXX este un sprijin real în creșterea acestui apetit prin selecția pe care o face și exigența de a acorda doar un trofeu per categorie. Ne bucură să vedem efortul echipei, clienților și partenerilor noștri recunoscut cu marele premiu, mai ales pentru o campanie perfect aliniată misiunii Cheil Centrade – Doing Good with Data. Suntem recunoscători, de asemenea, și pentru shortlist-urile prețioase obținute de ceilalți clienți din portofoliu precum Samsung sau ENGIE și felicităm toti câștigătorii.” declara Mihai Gongu, ECD Cheil Centrade.

Mihnea Gheorghiu, Președintele Juriului, a acordat campaniei Vocea Pădurii – An audio book inspired by the first smart forest by Vodafone, derulată de Sunshine Digital pentru Vodafone – un Premiu special al Președintelui Juriului pentru modul remarcabil în care a fost integrată tehnologia, interactivitatea și creativitatea. 

Totodata, cu ocazia aniversarii a 10 ediții de MIXX Awards, IAB România a acordat 4 distincții speciale proiectelor Effie, Internetics, Upgrade100 si Webstock pentru contribuția lor îndelungată la dezvoltarea, profesionalizarea și creșterea calității și eficientei comunicarii în mediul digital. 

Pentru cei care nu au putut urmări evenimentul, înregistrarea este disponibila încă în platforma IC.Events adaptata Galei MIXX Awards 

Ceremonia de decernare a premiilor s-a încheiat cu un concert al formației Sloth Motion, iar câștigătorii au primit, alături de trofeu și o sticlă de vin Primul din partea Desprevin.ro

Ideea buna a ediției MIXX Awards 2021 a fost ilustrată creativ de echipa Fractal și implementată în video-urile de promovare – tribut dedicat câștigătorilor din anii trecuti de cei de la Diud Studio. 

Sponsorii principali, care au făcut posibila derularea festivalului IAB MIXX Awards 2021, au fost: RTB House, TikTok, Teads, INCA a GroupM Company, Diud Studio, Fractal si Httpool 

Sponsorii de categorie: MTH Digital (Categoria Search), YouTube (Categoria Video), Data Revolt (Categoria Direct Response/Lead Generation) și Adform (Integrated Advertising). 

Pentru o buna derulare si coordonare a evenimentuluii și-au adus aportul partenerii logistici: Therefour – Brand Strategists, Dev51, Webdigital, IC Events. 

Despre IAB MIXX Awards

IAB MIXX Awards este o competiție internațională, care celebrează cele mai creative și de impact campanii de publicitate din mediul online. Premiile MIXX Awards sunt organizate de reprezentanții locali ai IAB (Interactive Advertising Bureau) și au loc anual în țări precum Italia, Belgia, Bulgaria, Turcia, Polonia, Serbia, Suedia, Rusia etc, fiind considerate pe plan internațional unele dintre cele mai importante distincții ale publicității online. Asociația IAB Romania derulează evenimentul IAB MIXX Awards începând cu anul 2012 – fiind singurul concurs din România derulat strict la nivel de industrie, fără scop comercial și având recunoaștere internațională. Printre câștigătorii unuia sau mai multor trofee MIXX Awards la nivel local, de-a lungul timpului, se numara agentii precum: Starcom, Digital Star, Onion Media, Golin & Mullen Lowe, Kinecto – Isobar, MEC/Wavemaker, Kubis Interactive, V8Interactive, Mainstage, Jazz Communication, First Content, Zaga Brand, Cheil – Centrade, Mindshare, Ringier, Geometry Global, The Practice, Leo Burnett, Lion Communications etc. 

Imagini de la editiile anterioare ale IAB MIXX Awards Romania din anii 2018, 2019 si 2020 pot fi urmarite pe canalul de YouTube al IAB Romania

Contact:

mixx@iab-romania.ro